maandag 6 maart 2017

Pittsburgh, Softbal & Snowboarden!

Daar was ik weer! Het is alweer super lang geleden dat ik een blog heb geplaatst, maar het is weer tijd voor ééntje hoor!

Donderdag 12 januari kwam mijn hostmoeder haar moeder op bezoek vanuit Utah. Het was natuurlijk heel leuk om haar te ontmoeten, het was erg gezellig!
In het weekend van 14 en 15 januari ben ik naar Pittsburgh geweest met een vriendin van mij en haar moeder. Pittsburgh is een stad in de staat Pennsylvania, dit is de staat naast Ohio. Zaterdag ochtend had ik eerst bij Kash zijn basketbal wedstrijd gekeken. Aan het eind van de middag vertrokken we naar Pittsburgh, we kwamen aan rond 18:00. We gingen eerst onze spullen in het hotel droppen waar we verbleven. We verbleven in het Hampton Inn Hotel in Downtown Pittsburg, dit hotel was echt super gaaf! Het was echt midden in de stad! Nadat we al onze spullen hadden gedropt gingen we opzoek naar een leuk restaurant om te eten. Ik had Fish&Chips, het was echt ontzettend lekker! Daarna gingen we met de 'Incline naar Mount Washington', dit was echt precies tegenover het restaurant. De Incline was een soort wagentje die je op de top van de berg 'Washington' bracht. Eenmaal boven op de berg hebben we kunnen genieten van het mooie uitzicht. We hadden een ontzettend mooi uitzicht over de skyline van Pittsburgh, het was vooral gaaf omdat het donker was zodat je alle lichtjes kon zien! Toen we 's avonds terug kwamen in het hotel gingen we nog even zwemmen, en daarna zijn we gauw gaan slapen omdat we een drukke planning hadden de volgende dag!
Op zondag 15 januari zijn we 's ochtends eerst gaan ontbijten in het hotel, dit was echt heerlijk! Ze hadden alles, pancakes, wafels, taart, cereal, fruit, muffins en nog véél meer. Daarna zijn we naar het 'Point State Park' geweest. Normaal gesproken is er een hele grote fontein, maar die was helaas niet aan toen wij er waren omdat het te koud was. We zijn daar ook naar het punt geweest waar 3 rivieren elkaar kruisen. De rivieren zijn de Monongahela rivier, de Allegheny rivier en de Ohio rivier. Nadat we het park hadden bezocht zijn we naar een Kathedraal gegaan. In dit Kathedraal hadden ze 'Nationality Rooms' dit waren allemaal verschillende kamers met hun eigen nationaliteit. Dit was echt interessant, vooral omdat er ook heel veel kamers van landen uit Europa waren. Helaas was er geen 'Nationality Room' voor Nederland, maar alsnog was het leuk om te bezoeken. De Kathedraal was echt heel erg mooi, en het leuke is is dat de Kathedraal nog steeds gebruikt wordt! Het wordt namelijk gebruikt door een College, ze gebruiken de kamers als klaslokalen! Hierna zijn we gaan lunchen bij 'Primanti Bros', dit is een restaurant die bekend staat om zijn sandwiches met de patat op de sandwich. Natuurlijk moest ik dat proberen, het klinkt een beetje raar patat op je sandwich... Maar het was eigenlijk best wel lekker! Daarna gingen we nog even door een parkje wandelen, en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan... Op de terugreis zijn we nog even bij 's werelds grootste theepot gestopt in West Virginia.
Maandag 16 januari was het Martin Luther King day, dus we hadden geen school. 's Ochtends vertrok Tiffanie haar moeder weer naar Utah. Aan het eind van de dag waren we nog even naar Sky Zone geweest, dat is een trampoline park. Dit was erg gezellig, maar wel super druk omdat alle kinderen natuurlijk vrij waren van school.
Dinsdag 17 januari had ik wel weer gewoon school. Op deze dag startte het tweede semester alweer. Dat betekend dus dat ik nu al over de helft ben van mijn High School avontuur!
Op 20 januari werd Trump de President van Amerika. Ik had zelf softbal training dus heb er eigenlijk niet zoveel van gemerkt. En eigenlijk merk ik nog steeds geen verschil.
Zaterdag 21 januari was het Kyle (mijn hostvader) zijn verjaardag, hij werd 37. Ik had tickets gekocht voor zijn verjaardag van een Indians Baseball game in Cleveland. Dit vond hij echt super leuk! De Baseball game waar wij naar toe gaan is op 16 april, hier heb ik echt heel veel zin in! We hadden zijn verjaardag verder niet echt gevierd met familie enzo. Later op de dag had ik weer ski club, ski club is echt zo erg leuk! Toen ik 's avonds thuis kwam van ski club was er post voor mij gekomen. Namelijk een mooie kaart van mijn Oom en Tante en nichtje.
Donderdag 26 januari ben ik na softbal met Elise en Sophia naar 3 Brothers geweest. 3 Brothers is een restaurant aan de andere kant van Canton, het was echt super lekker! Daarna zijn we nog naar Menchies geweest, ik hou echt zo erg van Menchies. Menchies heeft echt super lekkere frozen yoghurt, nadat je de frozen yoghurt in je bakje hebt gedaan kun je uit allemaal verschillende toppings kiezen. Ik kies meestal voor Oreo's, M&M's en wat vers fruit! Het is hier echt veel normaler om zo vaak uiteten te gaan. Bijna altijd als ik afspreek met vrienden gaan we uiteten of halen we donuts of koffie.
Zaterdag 28 januari ging ik samen met Noelle en Ally naar een zwemwedstrijd van onze vriendin Steph. Het was namelijk haar senior night, dat is eigenlijk gewoon een wedstrijd als normaal alleen de Seniors worden in het zonnetje gezet omdat dit hun laatste jaar is dat zij voor deze school zwemmen. Voordat we bij de zwemwedstrijd van Steph gingen kijken hadden we natuurlijk eerst even Dunkin Donuts gehaald! ;) Aan het eind van de dag had ik weer skiclub, vandaag was het de laatste keer met de skiclub. Maar omdat we een seizoenspas kochten kunnen we zelf de rest van het seizoen nog gaan zonder de school.
Zondag 29 januari ben ik samen met Ally naar de mall geweest waar we lekker gewinkeld hadden. Daarna gingen we jurken voor Prom passen. Inmiddels heb ik mijn jurk voor Prom al, het is een lange donkerblauwe jurk en de bovenkant is zilver. Het is een best simpele jurk, maar dat vind ik eigenlijk wel leuk.
Zaterdag 4 februari had ik natuurlijk weer ski club. Elke keer neem ik 1 uurtje snowboard les en dan de rest van de dag snowboard ik gewoon met mijn vrienden. Vandaag had ik mijn 'Black Diamand' sticker gekregen. Dat betekend dat ik van de zwarte pistes af kan en dat ik met mijn linkerbeen en rechterbeen voor kan snowboarden.
Zondag 5 februari was de Superbowl, dat is een super belangrijke American Football wedstrijd. Er kwamen wat vrienden van mijn hostouders om de wedstrijd te kijken. Mijn hostmoeder had allemaal eten en snacks gemaakt. Het was echt super gezellig. En tijdens de wedstrijd gingen we wedden met geld. Je kon bijvoorbeeld zeggen: Ik wed voor 1 Dollar dat in het volgende reclameblok een reclame is van een telefoon. En als je denkt dat diegene geen gelijk heeft zeg je dat je wel wilt wedden voor dat. Het was best leuk, het maakt het vooraal wat minder saai haha. Ik ken al die American Football regels niet, dus soms is het wel lastig te volgen.
14 Februari was het Valentijnsdag! Ik had echt een super leuk tasje gekregen van mijn hostfamilie met allemaal Valentijnsdag snoep en chocolade en een super lieve kaart. Het was echt zo lief van hun dat ze wat aan mij hadden gegeven voor Valentijnsdag! Ze vieren al die feestdagen hier allemaal echt zo over de top en uitgebreid!
19 Februari gingen we samen met de overburen naar de Monsterjam in Cleveland. Dit was echt gaaf om eens mee te maken. De monstertrucks waren echt zo erg luid! Na de Monsterjam gingen we nog met z'n allen uiteten. We gingen naar Mike's, we waren hier al eerder geweest. Het is een restaurant met allemaal auto's, vliegtuigen, bussen en nog veel meer. In de voertuigen zijn tafels en stoelen gemaakt waar je dan kan zitten. Het is best wel gaaf!
Maandag en Dinsdag 20&21 februari had ik softbal try-outs. Dit zijn soort audities voor het softbal team. Het ging op zich wel redelijk goed, dat kwam ook omdat ik de afgelopen maanden minstens 3x per weer softbal had. Dus ik ben wel al een stuk beter als dat ik eerst was. Iedereen hier is echt zo ongelofelijk goed! Bijna iedereen speelt hier al vanaf hun vijfde of zesde dus dat is dan ook wel logisch. Op dinsdag na het tweede deel van de try-outs kregen we de uitslag of we goed genoeg voor het team waren of niet. Iedereen werd één voor één naar het kantoor van onze coach gebracht. Het was echt best wel spannend. De coach gaf mij 2 keuzes. Een high school heeft altijd 2 teams van een sport: JV en Varsity. JV zijn de jongere mensen, en Varsity zijn de ouderen/seniors en dus het betere team. De 2 keuzes waren: JV en wedstrijden spelen of Varsity en geen wedstrijden spelen. Je zou misschien denken dat de keuze dan heel makkelijk is en ik natuurlijk voor JV zou kiezen. Maar ik heb voor Varsity gekozen omdat al mijn vriendinnen in Varsity zitten en zij zijn allemaal van mijn leeftijd. Ik train gewoon elke dag net als alle andere spelers van Varsity alleen ik speel geen wedstrijden.  En JV zijn allemaal wat jongere meiden, ik weet gewoon dat ik veel meer plezier ga hebben in Varsity ondanks ik geen wedstrijden speel helaas. Alsnog ben ik best wel blij met de uitslag, want echt super veel meiden hadden meegedaan aan de try-outs en een rond de 7 meiden waren zelfs 'niet goed genoeg' voor JV. Ik ben echt super excited voor het softbal seizoen! We trainen nu 6 keer per week en over 4 weken is de eerste wedstrijd al.
Donderdag 23 februari ging ik na softbal samen met Kensington en Mikayla Sushi eten. Dit was echt zo ontzettend lekker en gezellig!
Vrijdag 24 februari hadden we na school eerst softbal, we hadden buiten training omdat het ineens 25 graden Celsius was. Echt zo gek want de dag ervoor was het nog aan het vriezen en sneeuwen. Na softbal ging ik samen met Elise, haar broertje en een vriend van hem naar Healthies. Dat is een smoothie bar waar je allemaal protien smoothies kan krijgen. Het is echt super goed! Ik ga daar vaak na softbal even een smoothie halen met vriendinnen. Daarna zijn we naar de musical Hairspray geweest van onze school, het was echt zo ongelofelijk goed! Daarna waren we nog naar the International House Of Pancakes (IHOP) geweest, ik hou echt zo veel van IHOP. Ik probeer er maar niet te vaak naar toe te gaan want het is echt super ongezond.
Zaterdag 25 februari ging ik weer even snowboarden met Hannah, Grace, Jack, Tyler, Brennon en Kaitlyn. Het was echt zo ontzettend gezellig, de pistes waren wel wat minder vandaag omdat het gisteren zo ontzetten warm was.
Maandag 27 december ben ik met Hannah, Grace en Kaitlyn naar de girls basketbal wedstrijd geweest van onze school. Het thema was 'jersey' dus iedereen droeg sport jerseys. Onze school had het hele seizoen maar 1 wedstrijd verloren, dus ze mochten naar de district wedstrijden. Deze wedstrijd was tegen Perry, uiteindelijk hadden ze 51-47 gewonnen.
Donderdag 2 maart had het girls basketbal team weer een district wedstrijd, deze keer tegen Hoover. Dit keer was het thema neon. Na school en softbal ging ik samen met Ally, Abby en Gracie naar huis. We gingen ons samen klaarmaken voor de wedstrijd. We hadden allemaal neon kleding aan, en we hadden met verf en glitters het nummer van onze favoriete speler gemaakt op onze wang. Toen we eindelijk klaar waren gingen we naar de wedstrijd. Ze speelden echt zo goed, de hele tijd stond onze school voor. De laatste vier seconden van de wedstrijd stond het 43-41 voor onze school, en toen maakte Hoover een basket van 3 punten dus het eindigde 43-44 voor Hoover. Het einde van de wedstrijd was helaas wel een beetje jammer.
Vrijdag 3 maart ging ik met Elise, Alivia en Bryn naar Texas Roadhouse. Dat is echt een super goed restaurant. En het was echt zo ontzettend gezellig, ik heb me echt rot gelachen!
Zondag 5 maart ging ik samen met Grace, Hannah en Lauren naar Downtown Canton. Lauren is een vriendin van Grace en Hannah uit Columbus, dat is de hoofdstad van Ohio. We gingen eerst wat koffie drinken bij een super leuk koffie zaakje in Downtown. Daarna gingen we wat rondrijden in Downtwon Canton, daarna zijn we naar het Mc Kinley memorial geweest waar we echt super veel foto's hadden gemaakt. Het was echt zo ontzettend gezellig met hun!
Vandaag, maandag 6 maart, ben ik niet naar school gegaan. Ik had om 7 uur vanmorgen Amerikaanse tijd namelijk de selectie dag van mijn studie Psychologie via Skype. Het duurde ongeveer 4 uur, we moesten een toets maken met een paar verschillende onderdelen. Het was best wel moeilijk, we hadden een Skype-groepsgesprek met 6 andere mogelijke studenten vanuit de hele wereld en de begeleidster. De begeleidster vertelde ons dat 470 mensen zich hadden aangemeld voor de study Psychologie en dat er maar plek is voor 190 mensen. Dus dat gaat echt nog ontzettend spannend worden... Over 1,5 uur heb ik weer softbal training, we gaan vandaag onze softbal kleding bestellen dus dat is echt super leuk! Ik heb een sweater+naam, t-shirt en een pet besteld omdat ik dat ook wel leuk vind om te hebben als herinnering. En de pet besteld iedereen uit het team, dat is ook wel iets Amerikaans echt heel veel mensen dragen petten hier. En met softbal is het echt super handig want als de zon schijnt en je probeert een softbal te vangen word je echt verblind haha.

Het duurt nog maar 45 dagen voordat mijn ouders en Wisse mij komen opzoeken, ik kan echt niet wachten! Ik kan nog wel herinneren dat het nog 90 dagen duurde, maar alsnog duurt het véél te lang!

Ik probeer mijn blog posts echt kort te houden, maar zoals je ziet lukt dat niet echt... Ik maak zo veel dingen mee waar ik over wil schrijven, waardoor ze zo lang zijn...
Dit was het weer voor deze keer, als jullie het leuk vinden kunnen jullie foto's bekijken op mijn Facebook in het album 'USA 2016/2017'!
Tot de volgende keer!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten