woensdag 12 oktober 2016

Homecoming & A Sleepover

Het is alweer een maand geleden dat ik mijn vorige blog schreef. In mijn vorige blogs schreef ik erg per dag erg gedetailleerd wat ik allemaal had gedaan en wat ik er van vond. Dat vond ik echt heel erg leuk om te doen! Het kost helaas echt super veel tijd om bij te houden wat ik per dag heb gedaan en om zo'n gedetailleerde blog te schrijven. Het zijn erg drukke dagen en het weekend is meestal volgepland met leuke activiteiten. Er blijft dus erg weinig tijd over om een blog te schrijven op de manier hoe ik het de afgelopen keren deed. Daarom doe ik het nu wat anders, ik ga niet meer per dag vertellen wat ik heb gedaan. Het wordt meer een verhaal met o.a. dingen die mij hier opvallen, dingen die ze hier hebben en niet in Nederland en natuurlijk houd ik jullie nog steeds op de hoogte van alle leuke dingen de ik heb gedaan.

Met Soccer gaat het echt heel goed, ik vind het zo leuk! Iedereen in het team is heel aardig en we hebben super veel lol met elkaar. Vooral de wedstrijden vind ik leuk om te spelen. We hebben speciale warm-up kleding die we dragen voor de warming-up en als de wedstrijd echt begint kleden we ons om in onze wedstrijd kleding. Als we een wedstrijd hebben op een doordeweekse dag, dragen we onze warm-up kleding naar school. Dat is echt een ding hier, iedereen die een wedstrijd heeft van zijn/haar sport op een schooldag draagt zijn/haar warm-up kleding naar school. Ik speelde 12 september mijn eerste Soccer Game. Toen de coach aankondigde dat ik die dag mijn eerste Game mocht spelen begon iedereen uit het Soccer Team te applaudisseren en te juichen, dit was zo ontzettend gaaf! We hadden afgelopen week een Soccer Game waarin iemand van de tegenstanders werd afgevoerd naar het ziekenhuis, iedereen is dan heel respectvol. We gingen allemaal geknield zitten met onze gezichten in de richting van de geblesseerde uit respect.
Toen we 14 september weer onderweg waren naar een Soccer Game in de enige echte gele schoolbus bleven we ineens stilstaan op de snelweg. Er was allemaal politie die de auto's tegenhield. Dit was omdat Trump deze dag in Canton was, hij verliet onze stad per auto waardoor alle snelwegen waren afgezet. Toen we met onze warming-up bezig waren reed hij weer langs, hij reed ongeveer 15 meter van ons af. Er reden echt een stuk of 6 geblindeerde auto's, in één van de auto's zat Trump. Verder reden er echt super veel motoren van de politie rondom de auto's. Het was echt zo indrukwekkend om te zien en vooral om de reacties van alle mensen te zien.
Het Soccer seizoen is bijna ten einde, we hebben nog maar een paar wedstrijden en dan zit het er al weer op. In het voorjaar ga ik hopelijk Softball spelen. Ik begin binnenkort al met trainen voor Softball, want 26 februari hebben we try-outs. Dit zijn soort audities of je goed genoeg bent voor het team. Ik hoop echt heel erg dat ik in het team kom!

Ik heb echt zo veel dingen gegeten die we in Nederland niet hebben of die ik nog nooit heb gehad in Nederland, het is echt niet normaal. Een aantal dingen die ik heel erg lekker vind zijn Poptards, Breakfast Corndogs, Dark Chocolate Salted Pretzels, Slurpee, Cinnemon rolls, hot Cheetos, ijsjes van Sonic, de echte Amerikaanse Pancakes en Mexicaans eten. Ik heb afgelopen week de Bean Boozled Jelly Beans gegeten met Kash. Dat zijn speciale Jelly Beans, van elke kleur Jelly Bean is er een vieze en een lekkere smaak.
Het leven is hier zo anders. Als we ergens heen gaan, gaan we bijna altijd wel uiteten of een ijsje halen of iets anders qua eten. We rijden vaak langs een tankstation om Slurpee te halen, dit is een soort Slushpuppy maar dan beter. De kleinste Slurpee die je hier kunt krijgen zou in Nederland de aller grootste Slushpuppy zijn.
Er is een klein winkeltje ongeveer 5 minuten van ons af met allemaal milkshakes, schepijs, softijs enz. Alles wat ze verkopen maken ze zelf, ze hebben echt het lekkerste softijs ooit!

Op school heb ik inmiddels helemaal m'n weg gevonden. Ik blijf het alleen wel vreemd vinden dat er een hele hoop docenten zijn die blikjes frisdrank voor de klas drinken haha. Dat heb ik echt nog nooit gezien in Nederland. In Photography doen we echt hele gave dingen. We zijn afgelopen week in de darkroom geweest, en hebben onze eigen foto's ontwikkeld. Het was echt heel leuk en leerzaam om te doen, dit soort vakken hadden we helaas niet in Nederland.
Het is hier op school bijna normaal om te slapen. In elke les die ik heb zijn er wel een aantal mensen die slapen, dat zouden we in Nederland echt niet kunnen doen.
Op school krijg ik erg veel vragen over waar ik vandaan kom, de meest gekke vragen zijn tot nu toe: Spreken ze in andere taal in Nederland? Spreken de mensen Deens in Nederland? Hebben je ouders je hier heen gestuurd? (aslof het een straf is) Hebben ze chocola in Nederland? Hebben jullie wel fastfood in Nederland? Er waren ook mensen die vroegen of ik wel eens in het Anne Frank huis ben geweest, ik vond het echt gaaf dat sommige mensen hier weten van het bestaan van het Anne Frank huis. Ook veel mensen wisten dat The fault in our starts deels in Nederland gefilmd is.

De afgelopen tijd heb ik echt hele leuke dingen gedaan. We zijn onder andere met het Soccer Team uiteten geweest bij Applebees, dit was echt zo gezellig. We hebben ook een sleepover gehad met een aantal meiden uit mijn team. Het is echt zo leuk om te zien dat iedereen mij helemaal opneemt in wat iedereen doet, en daar ben ik ze echt heel erg dankbaar voor. Ik ga vooral veel om met Noelle, Marissa, Ally en Abby. Ik ben echt blij dat ik hun ontmoet heb, we hebben zo veel lol met elkaar. Ze halen me vaak op en gaan dan ergens eten samen. Of we gaan samen naar de Football games, elke wedstrijd heeft een ander thema. Het thema van de vorige wedstrijd was neon, we gingen ons samen klaarmaken voor de wedstrijd. We hadden allemaal kleren in neon kleuren aan en we hadden super veel glow in the dark sticks.
Verder ben ik weer naar een trampoline hal geweest, dit keer zijn we naar Sky Hall geweest. Dit was een andere trampoline hal dan waar we de vorige keer waren geweest. We zijn ook naar een plek geweest waar je je eigen appels kunt plukken. Dit was heel erg leuk, en de appels waren heerlijk! Op dezelfde plek kon je ook je eigen pompoenen plukken, dit hadden we ook gedaan. Daarna hebben we daar ook nog onze pompoenen geverfd.

Vrijdag 7 oktober was een gekke dag. In de ochtend werden onze senior pictures genomen. Dit zijn de foto's van alle seniors die in het jaarboek komen. Na de groepsfoto met alle seniors ging ik mijn individuele foto laten maken. Toen ik in de rij stond kwam er een soort afdelingsleider, zij zei dat iedereen snel naar het theater van de school moest gaan. Ik dacht eerst dat het een oefening was, want dat hebben we wel vaker. Toen we eenmaal in het theater waren drong het wel tot me door dat het geen oefening was. Er was een bedreiging dat er exact 10 mensen werden vermoord en dat ze bommen zouden laten ontploffen in de school. Dat was wel even schrikken toen ik dat hoorde. We hebben in totaal denk ik 2 uur in het theater gezeten. Tijdens de lockdown hoorden we politie door de school lopen met speciale politie honden, er was echt super veel politie in en rondom de school. Er was zelfs een helikopter die boven de school vloog. Toen de school veilig werd verklaart werden de meeste leerlingen opgehaald door hun ouders. Ik werd opgehaald door mijn hostvader. Dit ging echt heel erg streng. Hij moest mijn naam doorgeven aan de security die voor de ingang van de school stond. Daarna werden de doorgegeven namen omgeroepen. Als je naam werd omgeroepen kon je de school verlaten, de security bracht je naar je auto zodat ze zeker wisten dat je werd thuisgebracht. Het was allemaal erg streng. Het was echt een gekkenhuis want iedereen wou naar huis. Gelukkig is er uiteindelijk niks gebeurd, maar het was wel even schrikken.

Afgelopen week was spirit week, elke schooldag was een ander thema. De verschillende thema's waren: 'medica Monday, team Tuesday, twin Wednesday, throwback Thursday en fashion Friday. We gingen elke dag verkleed naar school volgens het thema, dit was echt heel erg leuk.
Afgelopen zaterdag 8 oktober was Homecoming. Dat is een schooldance waar iedereen naar toe gaat in hele mooie jurken. We hadden 's ochtends eerst een Soccer Game, daarna ging iedereen snel naar huis om zich klaar te maken voor Homecoming. Iedereen liet zijn haar doen door de kapper, veel mensen lieten ook hun make-up doen door iemand en ook voor je nagels ga je naar een nailstudio. Niks is te gek voor Homecoming. Ik had twee dagen voor Homecoming een pedicure gedaan met mijn hostmoeder, dat was echt ontzetten leuk.
Zaterdag om 16:00 werd ik opgehaald door mijn 'date'. Voor Homecoming is je date gewoon een vriend. We gingen samen met een aardig grote groep naar Homecoming. We gingen om 16:00 eerst foto's maken met z'n allen, daarna gingen we met z'n allen eten bij Washabi. Nadat we heerlijk hadden gegeten gingen we naar onze school, want daar was Homecoming. Homecoming is eigenlijk gewoon een schoolfeest, maar dan super over de top haha. Het was heel anders dan een feest in Nederland, maar ik heb het heel erg naar mijn zin gehad en het was een ervaring om nooit te vergeten. Nadat Homecoming was afgelopen gingen we nog met onze Homecoming groep naar een afterparty, dit was echt super leuk!

Zoals jullie misschien wel merken heb ik het zo erg naar mijn zin! Ik ben echt heel erg blij dat ik Abby, Noelle, Marissa en Ally heb leren kennen. We doen zo veel leuke dingen en hebben zo veel lol met elkaar. Met mijn Engels gaat het alweer een stuk beter, ik leer het echt zo snel!

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om mijn blog te lezen, ik houd jullie op de hoogte.
Liefs, Merle!

1 opmerking:

  1. Super gaaf Merle, geniet er van, hier doe je de rest van je leven heel veel voordeel mee. Groetjes Wil en Cor

    BeantwoordenVerwijderen