donderdag 17 november 2016

Halloween & Softball

Hey allemaal daar was ik weer, het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog heb geschreven.

De tijd vliegt, ik ben inmiddels alweer 3 maanden in Amerika! Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin. Toen ik 12 oktober thuis kwam van school stond er een pakketje op mij te wachten, het was een pakketje uit Nederland! Er zaten ontzettend leuke dingen in zoals de LindaMeiden, mijn favoriete geurtje+showergel van Rituals, dropjes, pepernoten, een mooie tekening van mijn lieve broertje, chocolade letters en beschuit met muisjes voor als Khloe is geboren.
Ik had zelf ook al een pakketje opgestuurd naar Nederland omdat Wisse (mijn broertje) 1 november jarig was. Ik had een Nerf pistool en Lego voor hem opgestuurd met natuurlijk wat Amerikaanse koekjes en snoepjes. Hij was er echt super blij mee. Het was wel een raar gevoel dat ik er niet bij was op zijn verjaardag. Maar het was wel erg leuk dat ik ging Skypen terwijl de familie er was voor Wisse zijn verjaardag, het was echt leuk om iedereen weer even te spreken en gezien te hebben.

Soccer is nu helemaal afgelopen, we hadden 18 oktober onze aller laatste wedstrijd. Ik vind het erg jammer dat het voorbij is, omdat we altijd zo veel lol hadden met elkaar en we zien elkaar ook veel minder nu we geen soccer meer hebben. Om het soccer seizoen leuk af te sluiten hadden we een pizza party, er was echt zo veel pizza het was echt niet normaal. Het was echt super gezellig, we hebben 17 november alleen nog een soccer banquet (een soort diner met alle mensen uit het team+hun gezin) elke senior moet dan een speech geven over het soccer seizoen. Na de soccer banket is soccer echt helemaal over.
Ik wil in het voorjaar graag softbal gaan doen, we zijn nu al begonnen met de conditioning. Dat zorgt ervoor dat je helemaal klaar bent voor de try-outs in februari. De try-outs zijn soort audities die je doet om in het softbal team te komen, als je niet goed genoeg bent kom je niet in het team. Ik ben samen met Kyle (mijn hostvader) naar Dick's geweest, dat is een super grote en bekende sportzaak hier. Ik heb een softbal handschoen (cluve) gekregen van hem voor softbal, dat was echt super lief! We hebben 2 keer in de week conditioning. We doen vooral veel krachttraining en we rennen veel, verder oefenen we veel met gooien/vangen en slaan met de knuppel. Softbal hier is wel echt een heel ander niveau dan dat we wel eens op school hadden in Nederland. De meeste mensen hier spelen al softbal sinds ze super jong zijn. Het wordt de komende tijd veel oefenen en dan hoop ik dat ik goed genoeg ben voor het team.

21 Oktober gaf mijn hostmoeder een Halloween party. Het was super leuk want ik mocht zelf ook vriendinnen uitnodigen. Ik had Noelle en Abby uitgenodigd, dat zijn twee vriendinnen van mij die ik heb leren kennen door soccer. We gingen allemaal pumpkins carven, dit was echt ontzettend gaaf om een keer te doen. Het voelde wel super vies toen we de pompoenen gingen uithollen. Er was ook een pinata, alle kinderen mochten om de beurt met een honkbal knuppel proberen de pinata kapot te slaan. Op het eind mocht ik het ook proberen, toen ik sloeg viel al het snoep eruit!




Op 28 oktober was het al zo ver, de laatste Football game... De tijd gaat echt zo snel! Ik ging samen met Noelle naar de Football game toe. Het thema was 'costume' omdat het bijna Halloween was. Ik was verkleed als een boef en Noelle was verkleed als een M&M. Na de Football game zijn Abby, Ally, Noelle en ik naar de supermarkt gegaan om bakmix te kopen voor brownies, koekjes en ook nog de benodigdheden voor een pompoen dip. We gingen namelijk Halloween brownies, koekjes en een pompoen dip maken voor een Halloween feestje wat we hadden de volgende dag. Het was echt super laat geworden die avond maar het was zo gezellig!



29 Oktober hadden we 's avonds een Halloween party bij Marissa thuis. Onze hele vrienden groep was er, een stuk of 20 mensen. Het was echt zo ontzettend gezellig! En iedereen was echt heel erg leuk verkleed, ik was een baseball-girl! Het feestje was in Marissa haar basement, de basement was echt heel erg leuk versierd met allemaal lichtjes, spinnenwebben en nog veel meer Halloween accessoires. Onze brownies, koekjes en pompoen dip vielen ook erg goed in de smaak. Er was nog veel meer lekker eten, er was ook super veel speciaal snoep voor Halloween. Later op de avond hadden we ook nog Pizza besteld haha.


De volgende dag gingen we 's ochtends al vroeg naar de Ikea, de Ikea was in Pittsburgh in de staat Pennsylvania. Het was leuk om in de Ikea te zijn omdat we die natuurlijk ook in Nederland hebben! Deze Ikea was wel wat kleiner dan dat ik gewend ben met Groningen, maar alsnog was het leuk om er even geweest te zijn. Toen we klaar waren bij de Ikea gingen we nog even ergens lunchen. Daarna gingen we al snel weer terug naar huis omdat we op tijd thuis wilden zijn voor Trick&Treat. Op de terugweg naar huis zijn we door West Virginia gereden, dat betekend dat ik weer een staat van mijn lijstje kan wegstrepen. Ik ben nu in deze staten geweest: Ohio, Pennsylvania, New York, West Virginia. Niet veel later nadat we thuis kwamen gingen we Trick&Treaten. Alle kinderen zijn verkleed, ze bellen aan bij een huis, zeggen Trick or Treat en dan krijgen ze snoep. Een klein beetje te vergelijken met Sint Maarten in Nederland. Het was erg leuk om iedereen verkleed te zien. Ik deed zelf niet mee met Trick&Treat omdat ik daar eigenlijk wat te oud voor ben.

5 November had mijn hostmoeder haar babyshower omdat ze binnen nu en twee weken een baby krijgt. Het wordt een meisje en haar naam is Khloe. De babyshower was erg leuk, we deden verschillende spelletjes en het eten was erg lekker. En ze had super veel mooie cadeaus gekregen!

De laatste weken stonden helemaal in het thema van American Football, The World Series waren er namelijk. Dat is te vergelijken met het WK of EK met voetbal in Nederland. De beste 2 Football teams uit Amerika moesten tegen elkaar spelen. Dat waren de Cubs uit Chicago en de Indians uit Cleveland. Cleveland is maar één uurtje van mij vandaan, dus dat was wel bijzonder om mee te maken. Iedereen om mijn school leefde ook helemaal mee met de Indians, en als de Indians een wedstrijd speelden droeg iedereen ook kleding van de Indians. Uiteindelijk hebben de Cubs uit Chicago gewonnen, dat was wel jammer maar het was alsnog leuk om eens mee te maken.

Op 8 november werd de nieuwe President gekozen. Het was allemaal erg uitgebreid te zien op TV, ik had zelf eerst softbal maar toen ik thuis kwam ben ik uiteraard ook even voor de TV gaan zitten. Uiteindelijk is Trump gekozen tot President. Erg veel mensen hier in Ohio zijn voor Trump, Ohio is namelijk een swing-state. Dat betekend dat er zowel mensen zijn die voor Trump stemmen als voor Hillary. De mensen hier kijken heel anders naar de verkiezingen dan dat de mensen in Nederland dat doen. We zien in Nederland maar een erg beperkt deel van alles. Veel mensen stemmen hier ook voor Trump omdat ze Hillary niet willen als President, het is allemaal eigenlijk best apart. Maar de meeste mensen zijn vooral erg blij dat het EINDELIJK over is. Overal waar je komt kun je wel iets vinden van de verkiezingen, en je kan je TV nog geen 5 minuten aan hebben en er is alweer een reclame over de verkiezingen.

Vrijdag 11 november ging ik uit school met Gracie, Abby en Ally naar de mall. Dit was echt super gezellig, toen we eindelijk uitgeshopt waren was het al avond. We reden naar Ally's en Abby's huis omdat we een soort film avond hadden. We hadden chicken wings gemaakt en pizza besteld en daarna hebben we High School Musical 2 gekeken. Het was erg gezellig.

Zaterdag 12 november had ik 's ochtends poffertjes gemaakt als ontbijt. Verder hebben we 's ochtends veel spelletjes gespeeld op zo'n Nintendo Classic spelcomputer. Het is echt zo gaaf, er staan ongeveer 40 verschillende spelletjes op. En echt super veel van de spelletjes heb ik zelf vroeger ook gespeeld op mijn Gameboy. Een paar spelletjes hiervan zijn Zelda, verschillende soorten Mario en natuurlijk Pacman. Bij Mario weet ik zelfs nog precies bij welk blokje ik moet springen omdat daar coins zitten! Echt zo leuk om te zien dat dit weer terug is!
's Middags zijn we naar een soort winkelcentrum gegaan. Je had hier allemaal verschillende winkels en eetkraampjes, het was best groot. Bij de Under Armour store had ik wat sportkleding gekocht voor de softbal conditionings en een ski jas omdat het hier nogal koud wordt in de winter en er valt echt super veel sneeuw vergeleken met in Nederland. En ik ga in januari beginnen met Ski-club, ik heb hier echt zo veel zin in. Ik kan kiezen tussen skiën of snowboarden, ik denk dat ik ga snowboarden omdat ik al aardig vaak heb geskied en ik heb nog nooit gesnowboard. Op de terugweg naar huis gingen we bij Mike's eten, dit was een best bijzonder restaurant. Ze hadden binnen in het restaurant namelijk een boot en een bus waar je echt in kan zitten en ook echt kan eten.


School is nu best wel gewoon aan het worden. A dagen zijn wat minder leuk, ik heb vooral veel lessen met jongere leerlingen en de lessen zijn over het algemeen best makkelijk dus dat wordt op een gegeven moment wel wat saai. B dagen zijn een stuk leuker, ik heb meer lessen met mensen van mijn eigen leeftijd en ik heb ook meer lessen met mijn vrienden. Op B dagen heb ik Chemistry en College Algebra, dit vind ik best leuk omdat het een stuk moeilijker is dan alle andere klassen. Maar dat vind ik juist wel leuk want dan leer ik ook nog eens wat! :P

Dit was het weer voor deze keer, liefs Merle!

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten